A-JOINT® TRAFFIC is een heavy-duty bestratingsmortel speciaal ontwikkeld voor openbare ruimtes. Hij is ontworpen voor verkeersbelastingen tot 40 ton, is bestand tegen veegzuigmachines en tegelijk vorst- en dooizoutbestendig.

Dankzij de hoge vloeibaarheid en de zelfverdichtende eigenschappen kan A-JOINT® TRAFFIC al worden gebruikt voor voegen vanaf 5 mm. Door de snelle uitharding kan het gevoegde oppervlak al na 6 uur worden betreden en kan er na 24 uur op worden gereden. A-JOINT® TRAFFIC kan universeel worden gebruikt voor alles van nieuwe voegen tot de renovatie van bestaande oppervlakken, waardoor de onderhoudskosten en het risico op ongevallen door losliggende stenen worden verminderd.

A-JOINT® TRAFFIC is bijzonder geschikt voor druk bereden pleinen, openbare wegen en paden, alsook voor gebruik met verharde straatgoten.

neutraal
steengrijs
basalt

Eigenschappen

  • Duurzame, onkruidvrije voegoplossing tot gebruiksklasse N3 met snelle verkeersafgifte
  • Voor voegbreedtes van 5 mm
  • Voor voegdieptes van 30 mm
  • Hoge sterkte en zelfverdichtend
  • Kan worden toegepast bij motregen en bodemtemperaturen van 0°C
  • Geen cement waas, zeer laag waterverbruik tijdens verwerking
Rekenmachine voor verbruik

Verwerkingsinstructies

Bereid je voor:

De voegen moeten worden ontdaan van onkruid, wortels en losse delen zonder resten achter te laten en worden vrijgemaakt tot een diepte van ten minste 30 mm of, in geval van verkeersbelasting, tot 2/3 van de steenhoogte. Het te voegen oppervlak moet vrij zijn van alle vuil. Aangrenzende gebieden die niet moeten worden gevoegd, moeten worden gemaskeerd of bedekt. Om zettingen en loszittende stenen te voorkomen, adviseren wij een duurzaam waterdoorlatende en draagkrachtige ondergrond die overeenkomt met de latere belasting (let op de geldende normen en richtlijnen). Wij bevelen over het algemeen de gelijmde bouwmethode aan.

Voorbevochtiging

Maak het hele oppervlak goed nat. Hogere bodemtemperaturen en absorberend gesteente met open poriën vereisen een intensievere voorbevochtiging. Gebruik over het algemeen schoon en koud water.

Shuffle

Open de zak en giet het zand in een geschikte mengbeker. Voeg de volledige inhoud van de afzonderlijk bijgeleverde flescontainers toe. Vul de leeggemaakte flessen met elk 0,5 liter water en sluit ze af, schud krachtig en voeg toe aan het mengsel. Zorg ervoor dat de flessen helemaal leeg zijn. Gebruik een professioneel roer- of mengapparaat. Start het mengproces. Voeg na 3 minuten mengtijd nog eens 2,0 liter water toe en meng nog eens 3 minuten grondig tot een romige, vloeiende massa is verkregen. 

Vullen van de voegen

Giet het afgewerkte mengsel op het goed bevochtigde oppervlak. Werk de voegmassa voorzichtig en zo diagonaal mogelijk in de voeg met een rubberen schraper. Houd het oppervlak tijdens deze werkzaamheden voortdurend nat.

 

Reinigen van het oppervlak

Na ca. 10-20 minuten het steenoppervlak met een middelgrove straatbezem voorzichtig en schuin naar de voeg toe vegen. Indien zich witte gelachtige strepen op het steenoppervlak vormen, is de juiste veegtijd nog niet bereikt. Verwijder vervolgens de overgebleven mortelresten met een fijne kokosbezem. Gebruik geen afveegmateriaal meer. Zorg ervoor dat afschuiningen (afschuining van de zijkanten) op platen en plaveien blootliggen.

Belangrijk

Kunstharsfilm: Na het voegen met A-JOINT® TRAFFIC blijft er een dunne harsfilm op het steenoppervlak achter, die de steenkleur intensiveert en de steen tegen vervuiling beschermt. Deze harslaag verdwijnt gewoonlijk na verloop van tijd door verwering en gebruik van het oppervlak. Maak in geval van twijfel een klein testgebied. De kunstharsfolie is geen ontwerpfout, aangezien noch de kwaliteit, noch de functionaliteit van de verbinding wordt aangetast.

Technische toepassingsnota's: Gebruik A-JOINT® TRAFFIC alleen met een stabiele, dragende en blijvend waterdoorlatende onderconstructie of een helling van ten minste 2%. De toepassing wordt alleen aanbevolen in goed geventileerde ruimten. Draag geschikte beschermende kleding. Gereedschap moet tijdens en na het aanbrengen met water worden gereinigd.

Verwijder regelmatig vuil, bladeren en mos van het voegoppervlak. 

Alle vulstoffen zijn natuurproducten en zijn onderhevig aan natuurlijke kleurvariaties. Onze informatie is gebaseerd op jarenlange ervaring en de huidige stand van de techniek, maar is niet bindend en vormt geen contractuele rechtsbetrekking.

nl_NLDutch
A-Joint